Fondsenwerving

Voor de hele werking van Amnesty International zijn heel wat middelen nodig. Internationaal zijn honderden medewerkers elke dag bezig met onderzoek, opmaken van dossiers, lobbywerk, uitwerken van acties enz. Ook in Vlaanderen is er een ploeg vaste medewerkers, aangevuld met vele vrijwilligers. Amnesty International kiest ervoor om zonder subsidies te werken en zo onafhankelijk te blijven. De enige subsidies die Amnesty Internationaal Vlaanderen ontvangt zijn bestemd voor mensenrechteneducatie. Voor meer info over de financiën bij Amnesty International Vlaanderen, klik hier.

Ook de Brugse groepen helpen een handje bij het werven van fondsen. Dan doen we momenteel op regelmatige manier via drie kanalen:

  • de verkoop van kaarsen en andere producten in de eindejaarsperiode; dit gebeurt vooral aan de supermarkten Delhaize en Colruyt;
  • het jaarlijks etentje;
  • de tweejaarlijkse quiz.

Hieronder een overzicht van de opbrengsten (totaal en per uur) sinds 2000 van de eindejaarsverkoop aan de supermarkten. Wil je enkele uren helpen bij de verkoop? Alvast van harte welkom. We hebben immers vele handen nodig gedurende twee weekends. Geef een seintje en we contacteren je.

Sinds 2002 organiseren we jaarlijks een etentje. We zijn al quasi de hele wereld rondgereisd, culinair gesproken dan toch. Onze chef kok (Piet van 2002 tot 2011 en sinds 2012 Rudy) leidt elk jaar alles in goede banen met een team van vrijwilligers. Hieronder een overzicht van kosten, opbrengsten en netto resultaat. Het etentje gaat door in het najaar. Interesse? Hou dan onze kalender in de gaten!

De quiz organiseren we eens per twee jaar. We zetten telkens een thema van Amnesty in de kijker, maar geen schrik: de quiz is vooral heel breed en we grijpen het thema aan om heel creatief vragen te verzinnen over alle mogelijke onderwerpen. De volgende quiz is voorzien in het voorjaar 2021. Ook hier is de boodschap: check regelmatig even onze kalender.